11 mei 2022

Sobanoedelsoep met spitskool en snijbonen

Dinner

Vandaag staat er een maaltijdsoep op de menu met een heleboel Oosterse smaken. 🤗 Deze sobanoedelsoep is een super simpel éénpansgerecht dat in 20 minuten op tafel staat! 🍜

 

Bereiding:

1. Kook het eitje gaar tot het hardgekookt is.

2. Snipper het uitje en het teentje look fijn.

3. Verwijder de zaadlijsten van het rode pepertje en ook deze snijd je fijn.

4. Verwarm een pot met olie en bak hierin het uitje, look en rode peper.

5. Ondertussen snijd je de spitskool fijn. Verwijder de punten van de snijbonen en snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 2 cm.

6. Voeg de spitkool en snijbonen toe aan de pot. Roer af en toe goed om.

7. Roer het bouillonblokje- of keteltje door de groenten.

8. Vervolgens voeg je de sobanoedels en water toe aan de pot. Zodat de noedels hierin gaar kunnen koken. 

9. Wanneer de noedels gaar zijn, roer je eens goed door de pot en haal je ze van het vuur.

10. Laat het gekookt eitje even schrikken onder koud water, pel ze en halveer ze.

11. Serveer vervolgens de noedelsoep met verse koriander, het eitje en sesamzaadjes.

 

Smullen! 😋

 

P.S. heb jij dit heerlijke gerechtje gemaakt? Laat dan zeker een review achter! 

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.