Ondertussen ben ik echt een mega fan geworden van shakshuka omdat dit een ideaal gerecht is wanneer je niet veel meer in huis hebt. Je kan dit gerecht ook perfect maken zonder de vegetarische balletjes, dan heb je de klassieke versie. Bij voorkeur eet ik dit als lunch, maar in de traditionele landen eten ze dit gerecht als ontbijt. Zou jij dit gerecht maken als ontbijt of toch ook liever als lunch? Let me know!
Instructies
-
Snipper de look en de ui.
-
Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui en de look glazig.
-
Maak de wortelen en paprika schoon en snijd fijn. Voeg deze toe aan de pan.
-
Schep de groenten opzij en bak de vegetarische balletjes kort aan.
-
Vervolgens voeg je de tomatenpassata- en blokjes met de kruiden toe. Roer alles goed door elkaar. Brokkel het blokje groentebouillon over de saus. Laat het geheel even sudderen.
-
Vervolgens maak je 4 kuiltjes en breek hierboven de eieren. Zet het deksel op de pan en laat zo de eieren pocheren. Check af en toe of het eiwit reeds gestold is. Het is belangrijk dat het eigeel loperig blijft.
-
Snijd de platte peterselie fijn en de avocado in reepjes.
-
Wanneer de eieren gaar zijn, garneer je de shakshuka met de peterselie en avocado.
-
Serveer de shakshuka met een heerlijk stuk vers brood, smakelijk!
Heb jij deze shakshuka gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.