Niemand kan weerstaan aan de heerlijke geur van een versgebakken quiche. Zeker niet op zo’n druilige herfstdagen! Met quiches heb ik door de jaren ook al eindeloos gevarieerd, maar deze combinatie met pompoen, spinazie en feta vind ik toch echt wel een topper! Ik zou het super tof vinden als je mij laat weten wat jouw favoriete combinatie is, inspiratie is altijd welkom! 😇
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Rol het deeg uit en leg het (met het bakpapier) in de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de taart gedurende 10 minuten blind voor in de voorverwarmde oven.
-
Snijd de pompoen in fijne blokjes.
-
Snipper de look heel fijn.
-
Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de pompoenblokjes en de look gaar. Voeg vervolgens hand per hand de spinazie toe tot ze volledig is geslinkt.
-
Meng de room met de eireren en de Griekse yoghurt, kruid met een snuf peper en zout. Kluts tot een homogene massa.
-
Haal het bladerdeeg uit de oven en bedek de bodem met het groentenmengsel. Overgiet met het eimengsel.
-
Halveer de kerstomaten en verbrokkel de feta. Verdeel beiden over de quiche.
-
Plaats de quiche 20 à 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin gebakken is.
Ohhh da smaakt!
Heb jij deze heerlijke quiche gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.