17 juni 2022

Ontbijttaco's met vers fruit en yoghurt

Ontbijt

Pannenkoeken zijn voor mij het ideale ontbijt voor in het weekend. Dan mag het eens wat meer moeite kosten hé 😅. Ik maakte er een echt feestje van door er taco's van te maken en te vullen met yoghurt en verse fruit. Ziet er super tof uit en is ook nog eens mega lekker! 🤩

Bereiding:

1. Meng de bloem met de bakpoeder en een snufje zout. Vervolgens voeg je de eieren en de melk toe. Roer met een garde tot een luchtig en dik beslag. Als het beslag nog wat de loperig is, voeg je nog wat bloem toe zodat je mooie ronde mini pannenkoekjes kan bakken. 

2. Verwarm een goede antikleefpan met wat olie.

3. Wanneer de pan goed heet is, voeg je een kleine schep met beslag rustig toe aan de pan zodat het beslag een mooie ronde kan vormen. Wanneer het beslag luchtbelletjes vertoont en niet meer vloeibaar is, draai je de pannenkoek rustig om met een schep. Wanneer de pannenkoek lichtbruin gebakken is, schep je deze uit de pan. Bak zo 2 pannenkoekjes per persoon.

4. Plooi beide pannenkoekjes om en zet ze in een hoge kom tegen elkaar zodat je ze kan vullen als taco's.

5. Vul de bodem van de taco's met de yoghurt. Was en snijd de aardbeien. Ook de perzik snijd je in schijfjes. Verdeel het fruit samen met de blaadjes munt over de yoghurt.

6. Top af met kokosschilfers en eventueel met wat honing.

 

SMULLEN!

P.S. heb jij dit heerlijke ontbijtreceptje gemaakt? Vergeet dan zeker geen review achter te laten hieronder het recept! 🥰

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.