20 januari 2022

Mexicaanse loaded fries

Lunch
Dinner

​Loaded fries is een nieuwe trend is ons frietlandje. En ik ben er best wel fan van. Bij dit gerecht beleg je jouw frieten met allerlei lekkere toppings. Ik ging voor zoete aardappelfrieten gebakken in de oven met Mexicaanse toppings. Soooo gooood!

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Was de zoete aardappel en snijd in frietjes. Bespray met een beetje olijfolie en kruid met een snuf peper en zout en paprikapoeder. Leg ze in een kleine ovenschaal en plaats in de oven voor zo'n 30-tal minuten. Roer na 15 minuten even om.

  3. Snijd ondertussen de tomaat in fijne blokjes. 

  4. Snijd de koriander fijn en de lente-ui in ringetjes.

  5. Snijd de jalapeño in fijne ringen.

  6. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Plet samen met de helft van de look, scheutje limoensap en een snuf peper en zout tot een smeuïge guacamole.

  7. Plet de andere helft van de look en meng met de yoghurt en scheutje limoensap.

  8. Haal de frietjes uit de oven en beleg met de ui, jalapeño, guacamole, tomaatblokjes, koriander en looksaus. Serveer eventueel met nog enkele schijfjes limoen.

I loveee it! Kan perfect als lunch of dinner, maar ook leuk als apéro hapje!

P.S. heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien!

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.