Snak jij ook zo naar vakantie? Maak dan dit Italiaans breekbrood en vertoef helemaal in de Italiaanse sferen op een vrijdagmidddag apéro! 🤗
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe de olijfolie, bloem, havermout, kruiden, tomatenpuree en parmezaan in de keukenmachine.
- Snij de olijven in ringetjes.
- Voeg het ei en water toe aan het mengsel. Meng opnieuw zodat er een samenhangend deeg ontstaat. Voeg nu de olijven toe en meng zodat ze goed zijn verdeeld over het deeg.
- Haal uit de keukenmachine en rol het deeg uit tot ongeveer 4-5 millimeter dik met een deegroller (of wijnfles) op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit kun je het beste doen tussen bakpapier (aan de onder en bovenkant met wat bloem zodat het bakpapier niet blijft plakken aan het deeg).
- Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat vervolgens even afkoelen.
- Breek het brood en serveer met een lekkere dip.
Heb jij dit breekbrood gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.