17 januari 2022

Healthy appelcake

Snacks
Gebak en dessert

Ik maakte een gezonde versie van de klassieke appelcake. In plaats van boter gebruikte ik appelmoes, dat zorgt voor een lekker zoete smaak. UIteraard is het ook helemaal oké om de klassieke versie te maken éh!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de appelmoes met de eieren.
  3. Voeg het volkoren bloem, het bakpoeder, zusto en de kaneel toe en mix dit er kort doorheen.
  4. Hak de noten grof en snijd de appel in kleine blokjes. Spatel dit samen met de rozijnen door het cakebeslag.
  5. Vet een cakevorm in met bakspray of bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
  6. Bak de cake in ongeveer 30 à 40 minuten goudbruin en gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Check in tussentijd zeker af en toe te oven, omdat elke oven anders is qua timing!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.