In de Griekse keuken ben ik nog niet helemaal thuis, maar hun nationale trots ken ik wel, de feta! 🇬🇷 Wist je dat de gemiddelde Griek wel 10 kg feta per jaar eet? 😋
Ben jij een feta fan of totaal niet?
Hierbij een heerlijke gerechtje met deze Griekse trots! 🤩
Bereiding:
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ga je helemaal voor Grieks? Kies dan voor Orzo ipv rijst!
2. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Snipper het uitje en het teentje look.
4. Was de courgette en verwijder de schil van de wortelen. Snijd beide groenten in fijne blokjes.
5. Verwarm de olie in een grote pan, bak hierin het uitje en de look glazig. Voeg vervolgens de courgette en wortel toe.
6. Meng er een blik tomatenblokjes door + ongeveer een half blik water. Kruid met de oregano en een snuf peper en zout.
7. Schep de gekookte rijst door de saus.
8. Schep nu het geheel over van de pan naar een grote ovenschaal.
9. Kruimel de feta erover.
10. Zet de ovenschaal in de oven onder de grill (5-tal minuten) tot de feta goudbruin begint te verkleuren.
11. Haal uit de oven en top af met nog wat gedroogde oregano.
SMULLEN!