Gentse waterzooi is een heerlijk stoofpotje met kip, wortel, prei en bleekselderij. Een nationale klassieker uit Gent om trots op te zijn!
Instructies
-
Voeg 1,5 liter water toe aan een kookpot met een blokje bouillon. Voeg vervolgens de stukken kip toe.
-
Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar.
-
Kuis de wortelen, prei en bleekselderij en snijd in fijne stukken.
-
Snipper het uitje fijn.
-
Verwarm de olijfolie in een stoofpot en bak de ui glazig.
-
Vervolgens voeg je de overige groenten toe. Laat sudderen op middelhoog vuur met het deksel op de pot.
-
Haal de kip uit de bouillon en laat even afkoelen. Verwijder vervolgens het vel en de botjes.
-
Voeg de stukken kip toe aan de stoofpot samen met 0,5 liter van de bouillon.
-
Laat het geheel een 15-tal minuten pruttelen op laag vuur.
-
Meng de room met het eitje en voeg vervolgens toe aan de stoofpot. Kruid het geheel met een snuf peper en zout naar smaak.
-
Serveer de waterzooi in diepe borden samen met gekookte aardappelen.
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.