De zoete meloen samen met zoute Italiaanse ham, match made in heaven! Heerlijk als aperitiefhapje om je volledige in de Italiaanse sferen te wanen!! Ik maakte deze klassieker nog net iets specialer door de meloen te grillen. En ik moet zeggen, wat was dat een topidee! Zorg er wel voor dat je meloen niet te rijp is, doordat de meloen verder ‘rijpt’ op de grill/bbq zou hij te zacht kunnen worden.
❗️Voor dit recept heb je een contactgrill, grillpan of bbq nodig.
Instructies
- Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Snij ze in 8 gelijke plakjes.
- Leg de meloenplakken schuin met het vruchtvlees op de grill. Elke kant zo’n 7-tal minuten tot er duidelijke grill-lijntjes ontstaan.
- Maak van de ham mooie roosjes.
- Serveer de meloen met de hamroosjes en enkele blaadjes rucola.
Heb jij deze snack gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.