19 januari 2022

Budhabowl met garnalen

Lunch
Dinner

Budhabowl, ik noem het geluk in een kommetje. Er zijn geen regels bij, je gooit er gewoon vanalles in wat jij lekker vindt! Wel mooi sorteren in partjes natuurlijk.

 

In no time heb je een prachtig kleurrijk bordje!

Bereiding:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de mango in blokjes, de komkommer in plakjes en de ijsbergsla in reepjes. Meng in een apart kommetje de avocado met het citroensap, de yoghurt en een snuf peper en zout.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de garnalen kort gaar (+/- 1 min).
  4. Zet de edamameboontjes in een kommetje, bestrooi met een snuf grof zeezout en zet een minuut in de magnetron, haal de boontjes vervolgens uit de peul.
  5. Verdeel de ijsbergsla over de bodem van een diep bord. Verdeel daarna in aparte vakken de zilvervliesrijst, kerstomaatjes, komkommer, mango, de boontjes en de garnalen over het bord. Maak af met het avocadomengsel.

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore!

Bekijk reviews

  • Makkelijk en snel klaar, maar vooral héél lekker! Je kan ook makkelijk ingrediënten toevoegen/weglaten. Wordt hier vaak gemaakt!
    Katrien
    15 augustus 2022

Laat je mening achter