18 november 2022

Seg Celien... waarom zijn koolhydraten belangrijk? 🍝

Food
Voedingsweetjes
Tips & Tricks
Podcast

Wat zijn koolhydraten? Waarom schreeuwt iedereen altijd dat het dikmakers zijn? En is het wel een goed idee om ze over te slaan? Spoiler alert: NOPE. Je mag prima brood, pasta en aardappelen eten en ik vertel je in deze aflevering waarom dat zelfs belangrijk is!

Take-aways na de podcast:

 • Het is niet gek dat je gaat afvallen als je koolhydraten weglaat. Als je koolhydraten skipt vallen er heel vaak andere bronnen weg zoals de chocopasta op je boterham, de roomsaus bij je pasta,… Maar dan ligt het dus niet aan de koolhydraten!
 • Naast mentale voldoening, zorgen koolhydraten ook voor verschillende fysieke gezondheidsvoordelen. Naast energie, zitten er in bepaalde bronnen van koolhydraten, zoals bijvoorbeeld volkoren brood, heel wat vezels en mineralen.
 • Gedrag dat niet bij je past, kan je niet volhouden. Dus hou je bijvoorbeeld van pasta, boterhammen, granola, aardappelen,… ga je het nooit volhouden om deze in je eetpatroon te bannen.

Beluister hier de nieuwe podcast aflevering:

 

Wil je mij ook graag een ‘Seg Celien’ vraag stellen? Dat kan! Je kan je suggestie hier achterlaten: https://info858129.typeform.com/to/L0B4Au90

Luister je via Apple podcasts? Dan vind je de nieuwe aflevering hier. 
Luister je via Spotify? Dan vind je de nieuwe aflevering hier.

Vond je het een leuke aflevering? Deel de podcast in je story's of laat een review achter op je podcastplatform. ⭐️

Bekijk reacties

 • Zoooo interessant. Ik skip al 30 jaar zo veel mogelijk koolhydraten en heb nu 5 jaar keto gedaan en sinds kort terug khd in mijn maaltijden aan het toevoegen. Het geeft zovéél rust in mijn hoofd dat ik niet altijd moet denken over wat ik niet mag eten en ik eet nu ook gewoon terug samen met mijn gezin. Ik denk wel dat mijn metabolisme om zeep is van al het jojo’en en de korte strenge diëten. Maar ik hoorde dat je dat kan resetten, daar ben ik dus wel razend benieuwd naar hoe dat kan. Alleszins suuuuuperbedankt voor je inspiratie en inzichten. Ze helpen me echt.
  Cleo
  21 februari 2023
  Hey Cleo!! Dikke merci voor je reactie 🥰 Wat een goede stappen heb je al gezet! Stuur zeker een mailtje naar info@healthyhabitscelien.be als je verder hulp wilt bij je vraag! ❤️
  Healthy Habits
  21 februari 2023

Laat je mening achter