23 januari 2023

Is intuïtief eten geschikt als je overgewicht of obesitas hebt?

Body
Podcast

Je hebt een hoger gewicht, voelt je niet goed in je vel of je kreeg de stempel van een dokter opgedrukt? Ja ook met overgewicht of obesitas kan je geholpen worden door intuïtief eten. Door rust te creëren rond eten maak je komaf met eetbuien, voel je je niet meer schuldig na een snack en heb je meer energie om met andere dingen bezig te zijn. EN dat is zelfs maar een fractie van wat intuïtief eten dan voor jou kan betekenen. In deze podcast vertel ik je er alles over.

 

Take-aways:

  • Ja, intuïtief eten is nuttig als je overgewicht of obesitas hebt. Want het helpt jouw relatie met eten te herstellen en je lichaam te voeden i.p.v. te vullen.
  • Het maakt niet uit rond welk gewicht je zit om te starten met intuïtief eten. Uiteindelijk zal het je leiden naar jouw ‘fat set point’ of beter gezegd ‘jouw gezond gewicht’.
  • Intuïtief eten zal jouw onderliggende eetproblematieken aanpakken als die er zijn. Het kan zijn dat je niet persé een verstoorde relatie hebt met eten, maar dat je gewoon niet heel gezond eet. Dan moet je niet alle stappen van intuïtief eten doorlopen. Maar het kan dan wel nuttig zijn om hulp te zoeken bij cravings, het samenstellen van voedzame maaltijden, bij stress- of gewoonte-eten,…
  • Als eten voor jou de oplossing is om met bepaalde emoties om te gaan, dan is de kans er dat jouw gewicht op dit moment hoger is dan je gezond gewicht. Je eet meer dan wat nodig is voor jou. Het is dus belangrijk dat als eten voor jou de enigste manier is om met emoties om te gaan, dat je hieraan gaat werken.

Meer lezen over intuïtief eten? Check dan zeker deze blog!

 

Wil je meer leren over je gezond gewicht? Lees hier verder.

Luister je via Apple podcasts? Dan vind je de nieuwe aflevering hier. 
Luister je via Spotify? Dan vind je de nieuwe aflevering 
hier.

 

Vond je het een leuke aflevering? Deel de podcast in je story's of laat een review achter op je podcastplatform. ⭐️
Heb je na deze podcast interesse in Destination Healthy Habits? Zet je dan hier op de wachtlijst.