20 januari 2022

Het verhaal van Elisa

Body

Elisa kwam meteen over als een heel aangenaam en rustig persoon. Ze beoefent haar job als verpleegkundige met heel veel passie. Ze vertelt mij dat het momenteel erg zwaar is, maar ze zorgt graag voor anderen dus ze haalt er ook veel voldoening uit. Hartje voor de zorg!

 

Elisa vóór de curussen

‘Ik moet zeggen dat ik nooit echt veel gediëet heb, ik ging nooit veel op de weegschaal staan. Maar ik at en dronk heel weinig, ik ging ook op zoek naar controle. Mijn relatie met eten was dus niet optimaal.

Ik heb een tijd gehad dat ik mij heel slecht kon voelen na het eten van chips of chocolade. Ik at vaak ook heel breinloos voor de tv zonder dat dat ik daar echt zin in had.'

 

Elisa na de cursussen

Ik heb veel minder goesting in chips en chocolade. En als ik er dan echt goesting in heb, pak ik een klein stukje en dan heb ik daar ook echt genoeg van.

'Ik heb de cursus ‘Expert in Verpakkingen’ gevolgd omdat ik gezonde voeding altijd al heel interessant gevonden heb. Ik heb er dan ook super veel uit geleerd. Er zijn veel gezonde keuzes die ook even lekker zijn. Het is ook oké om eens niet de meest gezonde keuze te kiezen.

Nu heb ik de cursus ‘Starten met intuïtief eten’, ik heb al een stukje gevolgd, op dit moment helpt het wel om de controle wat los te laten. Na het eerste deel van de cursus te volgen, verbied ik mezelf niets meer. Ik heb veel minder goesting in chips en chocolade. En als ik er dan echt goesting in heb, pak ik een klein stukje en dan heb ik daar ook echt genoeg van. Dus ik vind zeker wel dat het al helpt.

Ik vind het heel waardevol dat ik nu meer ga nadenken als ik iets eet, ik eet veel bewuster en ga niet alles breinloos gewoon eten. Ik mag van mezelf nu ook gewoon alles toelaten, alles is oké. Ik ben super blij, want dit is het enige wat mij op dit moment helpt. De Healthy Habits Box met de kaartjes helpt mij ook super goed.

Het is zo fijn dat ik mij er nu van bewust ben dat het allemaal oké is om te eten en dat ik milder mag zijn naar mezelf toe, dat ik alles mag toelaten. Ook gewoon de verstoorde relatie met eten is nu wat weg, door de cursus ben ik veel milder voor mezelf. Soms zie ik dat niet hoor, maar dan denk ik erover na en zie ik dat ik wel echt stappen heb gezet.'

 

De cursus ‘starten met intuïtief eten’ in 1 woord

'Het is een echte ‘eye-opener’. Er zit zoveel waardevolle informatie in, heel veel dingen dat je gewoon moet weten.'

 

Ontdek hier of de masterclass 'Verpakkingen lezen' iets voor jou is!