20 december 2022

5x feestelijke hapjes

Food
Recepten

Mijn favoriete gang van het Kerstdiner (en mogelijk elke andere diner avond) zijn de hapjessss! 😍 Ik kan mega uitkijken naar de ovenhapjes, maar deze verdienen minsten een even grote plek op de salontafel! Ben jij nog op zoek naar lekkere én voedzame hapjes? Hier zijn 5 receptjes!

 

1. Gevulde hoorntjes met tomaat en guacamole 🥑

Deze hoorntjes zijn echt een voltreffer hier! En ze zien er superfeestelijk uit op een groot bord met tomaatjes in het midden. 🎅

 

2. Mini tomaat garnaal 🦐

Een Vlaamse klassieker in een mini formaatje! Kon je niet kiezen voor het voorgerecht, maar kan deze niet ontbreken aan de Kersttafel? Ik heb de oplossing!

 

3. Wraprolletjes met zalm, roomkaas en komkommer 🌯

In hapjesland is dit de absolute klassieker, maar oh ZO goed! Altijd een klein feestje als er zalmrolletjes op tafel komen.

 

4. Glaasje caprese 🍅

Niets zegt meer Kerst dan een hapje in een glaasje. Geen gedoe met servetten en gesmos op je beste kostuum. Dit hapje kan je elegant en netjes uitlepelen.

 

5. Pincho's met gegrilde groenten  🥒

Deze pincho's hebben een grotere smosrisicofactor, maar eerlijk ze zijn het waard hoor! Haal de gril (of gourmet) maar onder het stof voor deze!

 

Zo! Nu ben jij helemaal voorbereid voor de hapjestafel tijdens de feestdagen. Welk hapje staat er bij jou zeker tussen? Laat het weten in de comments!